Ехографската диагностика на млечни жлези е ключов метод в областта на образната диагностика, използван за прецизна оценка на състоянието на млечните жлези. Тази техника е особено важна за ранното откриване и диагностициране на различни промени в млечните жлези - кисти, фиброаденоми, злокачествени тумори, възпалителни процеси и други заболявания.

При ехографията на млечните жлези се използват високочестотни  звукови вълни за създаване на детайлни изображения на вътрешната структура на гърдите. Този процес е напълно безболезнен и безопасен. Обикновено отнема около 20-30 минути.

В СМДЛ по Образна диагностика д-р Христо Куцаров  използваме съвременна апаратура и технологии за ехографска диагностика. Нашите специалисти са високо квалифицирани и опитни по повод на женското здраве  и важността на ранната диагностика.

Ехографията на млечните жлези се препоръчва  като диагностичен метод при заболявания на млечната жлеза  при жени под 40 годишна възраст.При тях  мамографията може да бъде по-малко информативна, поради по-високата гръдна плътност. Тя е безопасна  за бременни и кърмещи жени, тъй като не използва рентгенови лъчи .

Свържете се с нас, за да запазите своя час за ехографска диагностика на млечните жлези.

Ние сме тук, за да ви подкрепим и да отговорим на всичките ви въпроси, да получите  компетентна  информация за профилактиката на вашето здраве и своевременни решения на проблеми ви.